Cavalier

cavalierstevia


Minőségi belga cukormentes csokoládék gyártója, melyet Steviával és Eritritollal (növényi édesítőkkel) édesítettek, hogy cukorbetegek és diétázók is fogyaszthassák. 

 

 

Mi a stevia? 

(sztívia, jázminpakóca, édesfű)

 

Az édesítőkben egy a közös: mindegyik édes.

 

Amiben viszont különböznek, hogy mindegyik másként édes. Hasonlítsuk össze a nádcukor és a méz ízét, vagy a juharszirupot a fruktózzal (gyümölcscukorral). Az ízük és az édességük mértéke eltér. Másként kell adagolni, más a kalória tartalmuk és más ízhatást kapunk ha ételekbe, italokba keverjük õket. Így van ez a Steviával is.

 

A Stevia egy dél-amerikai gyógynövény, mely természetébõl eredendõen édes. A növény kivonatait (port, szirupot, tablettát, szirupot) és a szárított tealeveleket a világ minden táján széles körben használják édesítésre (a tiszta kivonatok 30-300-szor édesebbek a nádcukornál) és gyomorbántalmak kezelésére.Az ázsiai országokban a Stevia évtizedek óta elfogadott és ismert: használják üdítõitalok, cukormentes rágógumik, joghurtok, savanyúságok, zöldségek, szárított tengeri gyümölcsök és sütemények édesítésére.

Számos édesítőszerrel szemben a Stevia előnye, hogy kalória-és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás indexe és sütésnél-főzésnél 198 fokig megtartja az édes ízét. 

 

 

Napi egészségtipp


Terms and Condition