Bio tudnivalók

Bőrproblémák a babavárás idején

Nyomtatás

 

A terhesség velejárójaként jelentkező hormonális változásoknak morfológiai következményei is vannak: a várandós édesanyák teste átalakul, és felkészül arra, hogy a baba kihordásához optimális feltételeket tudjon biztosítani. Egy nő számára a terhesség kilenc hónapja maga a várakozással teli boldogság. De ez alatt az időszak alatt jelentkezhetnek bizonyos kellemetlen és zavaró bőrtünetek, illetve más egészségproblémák is, amelyekre jó előre felkészülni.

Bővebben: Bőrproblémák a babavárás idején

Mi a shea vaj?

Nyomtatás

A shea vaj egy közepesen kemény, sárgásfehér színű növényi zsiradék, amelyet a Nyugat- és Közép-afrikai szavannákon honos shea vagy más néven karité fa terméséből nyernek ki. A karité fa 20 éves korában hozza első, nagy, szilvára emlékeztető terméseit és akár 200 éven keresztül is terem. A növény gyümölcse a shea dió, ami 60-70%-os zsírtartalommal rendelkezik.

Bővebben: Mi a shea vaj?

Natúr, vagy Bio kozmetikum - mi a különbség?

Nyomtatás

A tudatos és igényes szépülni vágyók már jó ideje keresik a natúr és biokozmetikumokat, és az azokkal dolgozó kozmetikusokat. Egyre több információ jut el a fogyasztókhoz a környezeti ártalmakról, míg egyre többeknek van hosszabb-rövidebb időre valamilyen bőr problémája, amire a hagyományos vegyi kozmetikumok egyre kevésbé segítenek. 

Bővebben: Natúr, vagy Bio kozmetikum - mi a különbség?

Mérgező műanyagok elkerülése

Nyomtatás

 

A szülőknek nem ismeretlen, hogy komplikált döntéseket hozzanak arról, mit egyenek a családban, de manapság egy más akadályt  kell kikerülni: káros anyagok kerültnek be az élelmiszerekbe. Új kutatások kapcsolatot találtak az egyedülálló kémiai anyagok és az endokrin rendszert károsító hatások között mint terméketlenség, vetélés, korai pubertás, rák, elhízás és gyermekkori cukorbetegség.

Bővebben: Mérgező műanyagok elkerülése

Tudja meg, hogy magnézium hiányos-e a szervezete!

Nyomtatás

Gyártói információ: Organity

A legegyszerűbb módja annak, hogy választ adjunk erre a kérdésre, az, ha elmegyünk orvosunkhoz és megkérjük, végezzen rajtunk magnéziumszint-mérést. Viszont ez általában a vérplazma elemzésével történik, amely félrevezető lehet. Testünk magnéziumtartalmának csak 1 %-a található a vérben és csak 0,3 %-a a szérumban, emiatt a klinikai vérvizsgálatok nem mindig mutatják ki a magnéziumhiányt.

Bővebben: Tudja meg, hogy magnézium hiányos-e a szervezete!

Milyen az igazi fitokozmetikum

Nyomtatás

Gyártói információ: HELAN

 

a fitokozmetika

természetes és tiszta

A természetes, elsősorban gyógynövény-kivonatokat alkalmazó, tisztán növényi összetételű kozmetikumok iránt egyre nő az érdeklődés. Mindannyian nap mint nap különféle kozmetikai szereket használunk, sokan csalódtunk már a drága, agyonreklámozott tusfürdőkben, krémekben. Egyre többen fogadjuk hitetlenkedve a reklámokban hirdetett újabb és újabb szupermolekulákkal csábító krémeket, egyre többen gondoljuk meg mennyit költünk a kétségbe vonható hatékonyságú, mesterségesen előállított kémiai anyagokból álló kozmetikumokra. A kémiai szerek elterjedt használata miatt egyre több az irritációs bőrproblémákkal küzdő felnőtt és gyerek.

Bővebben: Milyen az igazi fitokozmetikum

A baba bőrének sajátosságai

Nyomtatás

A baba bőre éretlen, és ezért védelemre szorul, mégpedig e hármas aranyszabály mentén: hidratálni, nem irritálni, nem szenzibilizálni. 

MENNYIBEN TÉR EL A CSECSEMŐK BŐRE A FELNŐTT BŐRTŐL?

A csecsemő bőre éretlen, fejletlen, és a felnőtt bőrhöz képest tapasztalható minden eltérés gyakorlatilag ebből a különbségből ered. A baba bőre (irharétege) vékonyabb, áteresztő képessége nagyobb, ezért sérülékenyebb, jobban ki van téve a külső környezeti hatásoknak.

Bővebben: A baba bőrének sajátosságai

Biztonsági útmutató a babaápoláshoz

Nyomtatás

A négy fő tipp:

1. Használjon kevesebb terméket és kevésbé gyakran.

2. Ne bízzon a gyártók állításaiban. Ellenőrizze az összetevőket.

3. Vásároljon illatmentes termékeket.

4. Látogasson el a www.cosmeticsdatabase.com weboldalra és ellenőrizze, hogy az adott termék milyen veszélyességi fokozatot kapott.

Bővebben: Biztonsági útmutató a babaápoláshoz

Anyatej termelést elősegítő gyógynövények

Nyomtatás

Anyatej-termelést segítő gyógynövények

 

A szoptatás az újszülött táplálásának legtermészetesebb módja, de néha az anyatejnek szüksége van Természet anyánk segítségére, hogy szabadon folyhasson. A galaktogógok (a görög „galact” vagy „galacto” előtag tejet jelent, az „agogos” utótag pedig áramlást) a természet növényi ajándékai a szoptató anyák számára, és évszázadok óta alkalmazzák őket az anyatej-termelés serkentésére. A növényi galaktogógok segítenek, hogy a tej az egészséges kismamától az egészséges kisbabához juthasson.

Bővebben: Anyatej termelést elősegítő gyógynövények

Napi egészségtipp


Terms and Condition