NyomtatásE-mail
ovant

OVANT - kapszula nőknek (60 db)

perui maca növény és zöld-tea kivonata, folsavval, L-argininnel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal A terhességre készülő női szervezet kiegyensúlyozott működésének, hormonális és emocionális egyensúlyának megőrzésére. Az OVANT a terhességre készülő női szervezet segítője, babavállalás előtt ajánlott a szervezet optimális állapotának eléréséhez.

With shipment Házhoz szállítás futárral for 1.200,00 Ft
Ár
Alap ár adóval együtt:8.400 Ft
Fogyasztói ár:7.560 Ft
Kedvezmény:-840 Ft
Gyártó: PHARMAFORTE

Leírás

OVANT - kapszula nőknek 

Miért ajánlott a készítmény szedése? 

Az OVANT a terhességre készülő női szervezet segítője, babavállalás előtt ajánlott a szervezet optimális állapotának eléréséhez. A kapszula összetevői jótékonyan hatnak a reproduktív szervek működésére, a hormonháztartás egyensúlyának megőrzésére, elősegíthetik a fogamzást. Antioxidáns hatásuk révén gátolják a káros környezeti hatásokat, mellyel hozzájárulnak a női szervezet egészségének optimálásához, a terhességre való felkészítéséhez. A női szervezetnek jótékony perui élelmiszernövény, a perui maca, más néven perui ginzeng kivonatát tartalmazza vitaminokkal, fontos ásványi anyagokkal és argininnel. A folsav pótlása fontos a születendő magzat egészsége szempontjából.

 

A készítmény alkalmazása javasolt?

A készítmény minden nőnek ajánlott, de különösen a megtermékenyülésre már hosszabban várakozóknak.

 

Adagolás:

Naponta 3 × 1 kapszula a 3-6 hónapig, illetve a megtermékenyülés bekövetkeztéig. A tervezett fogamzás előtt legalább egy hónappal ajánlott az egyébként teljesen egészséges nőknek is elkezdeni a készítmény szedését a reproduktív szervek állapotának optimálására. Szükség esetén egy hónap szünetet tartva a kúra megismételhető.

 

Kiszerelés: 60 kapszula /doboz.

Összetevők 3 kapszulában (napi adag):

  • Magnézium: 400 mg
  • Vas: 18 mg
  • Cink: 15 mg
  • Szelén: 80 µg
  • B6 vitamin: 6 mg
  • B12 vitamin: 12 µg
  • Folsav: 400 µg
  • E-vitamin 150 IU
  • Proprietary blend*: 1145 mg
  • *Perui maca kivonat (Lepidium meyenii), L-arginin, Zöld tea kivonat

 

Fontos figyelmeztetések, hasznos tudnivalók:

A készítményt ne alkalmazza a benne lévő zöld tea élénkítő koffeintartalma miatt, ha szoptat, felismert terhessége van, illetve szívbetegség és magas vérnyomás esetén! A terhesség első időszakában, annak orvosi megállapításáig nem jelent problémát az OVANT kapszulák fogyasztása.

Nem hormontartalmú készítmény.

Étrend-kiegészítő, OÉTI szám: 5927/2009.

 

Perui maca (zsázsa, maka) [Lepidium meyenii Walpers, L. peruvianum Chacon]

 

A perui zsázsa, eredeti nevén maka növényt elég későn, a XIX. század közepén határozták meg botanikai szempontból. Az Andok sivár magashegyvidéki, zord klímájú, 4000 méter magasság fölötti területein fordul elő természetesen, amelyek szélsőséges termőhelyi adottságaihoz alaktani, élettani szempontból alkalmazkodott, és az evolúció során nagy biológiai hatékonyságú anyagokban gazdaggá vált. Hazájában, ahol tápereje és egészséges hatása miatt mintegy 2000 év óta hagyományos élelmiszer- és gyógynövény, is csak ott, a hideg éghajlatú, gyenge minőségű talajokon, organikus kultúrában termeszthető eredményesen, alacsonyabb tengerszint feletti magasságban, melegebb éghajlat alatt nem. 

A perui zsázsa a keresztesvirágúak családjába (Brassicaceae) tartozik a nálunk is közismert kerti zsázsával (L. sativum), vagy az útszéli zsázsával (L. draba) együtt. Megjelenésében nagyon hasonló az ugyancsak „rokon” retekhez és a tarlórépához, amennyiben szikalatti-szár és főgyökér eredetű répatestét tekintjük. Lágyszárú, két- vagy egyéves, egyes források szerint évelő növény. Földön heverő, kétszeresen szeldelt levelei folyamatosan megújuló tőlevélrózsát alkotnak. Végálló fürt virágzatában fehér, öntermékenyülő virágok vannak, amelyekből kétmagvú becőke termések képződnek. Hasznosított terménye, a répateste, méretét, alakját és színét tekintve igen változatos. Tulajdonságai jól öröklődnek, ezért például színük alapján elkülöníthető az élelmezési és gyógyászati alkalmasságuk. A krémszínűek édes és nagyméretű étkezési répák, a vörösek elsősorban gyógyhatásúak, az édes vagy kissé kesernyés feketék fokozzák leghatékonyabban az erőnlétet. 

A perui zsázsa répája átlagosan 60% szénhidrátot, 10% fehérjét, 8,5% emészthető rostot és 2,2% zsírt tartalmaz. A száraz termény tápértéke hasonló tehát a búzáéhoz, vagy a rizséhez. Fő hatóanyagai az alkaloidok, flavonoidok, glikozidok és fitoszteroidok. Emellett különösen sok szelén, kálcium, magnézium, foszfor, vas, jód, vitamin (béta-karotin, tiamin, riboflavin, niacin, B1-, B2-, B12-, B6-vitamin, C-vitamin, D- és E-vitamin), 19 féle aminósav, eszenciális zsírsav (elsősorban linolén-, palmitin- és olajsavat) található benne. Figyelemre méltó az uridin, almasav és származékai, glukozinolát tartalma. Alkoholos kivonata a központi idegrendszert serkentő, szellemi erőnlétet javító vegyületet tartalmaz; a p-metoxibenzil izotiocianát pedig férfiak és nők esetében egyaránt fokozza a nemi teljesítményt (nemi vágy, ondótermelés, fogamzóképesség).

A perui zsázsa fogyasztása előnyös a megerőltető életmódot folytató, a változó korba jutott, de a gyermekáldást kívánó férfiak és nők számára is. Erősíti a szervezet ellenálló képességét, betegség utáni felépülését, gyors segítséget nyújthat szellemi, testi kimerültség esetén. A hormon-háztartás szabályozásával enyhíti az öregedés folyamatát. Ellenjavallata jelenlegi ismereteink szerint nincs, de a sötét héjú változatok jód-anyagcserére gyakorolt hatása még nem teljesen ismeretes.

 

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

Napi egészségtipp


Terms and Condition